7557-afrata-koulourakia-portokaliou-by-mpiskotitsa

Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού

7557-afrata-koulourakia-portokaliou-by-mpiskotitsa


Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 γιαούρτι
  • το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου
  • 2 κ.γ baking powder
  • σόδα μαγειρικής στη μύτη στο κ.γ
  • 1 κρόκο με λίγο νεράκι για το άλλειμα

    Πώς το κάνουμε:

    1. Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, κατόπιν το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό-ξύσμα.
    2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τη σόδα.
    3. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
    4. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με το κρόκο-νερό, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

loading...

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Το allspicynews.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.