84E197FC-C746-4A9E-909C-F1AF3F352C20

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλ.ελαιόλαδο
  • 2 σκ.σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2καλαμάρια ή 2 σουπιές
  • 2πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 2 πρέζεςκρόκος Κοζάνης
  • 1 συσκευασίαντοματάκια ολόκληρα
  • 1 φλ.αρακάς
  • 4 φλ.ρύζι Καρολίνα η αρμπόριο
  • 6 φλ. ζωμό ή νερό βραστό
  • 500 γρ.φρέσκα μύδια
  • 500 γρ. γαρίδες
  • ½ ματσάκιμαϊντανό
  • 1δαφνόφυλλο
  • 2κλαδάκια θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1λεμόνι σε τέταρτα
  • Νηστίσιμο πιάτο με καταπληκτικές γεύσεις που μυρίζει θάλασσα!
    Εκτέλεση
    1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ρηχό και φαρδύ σκεύος. Προσθέτουμε τα καλαμάρια ή τη σουπιά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε ένα δαφνόφυλλο και λίγο θυμάρι.
    2. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές, και ανακατεύουμε.
    3. Προσθέτουμε αρακά ή φασολάκια (ό,τι έχουμε), κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε. Αλέθουμε τα ντοματάκια ή τα σπάμε με κουτάλι και τα προσθέτουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε και το ζωμό.
    4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 7΄-8΄ και στρώνουμε πάνω πάνω τα ωμά θαλασσινά (γαρίδες, μύδια). Πιέζουμε με κουτάλα τα υλικά, να βραχούν καλά με τα υγρά της παέλιας.
    5. Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έως ότου σκάσει το ρύζι και ανοίξουν τα θαλασσινά. Η παέλια συνολικά θέλει περίπου 20΄ ψήσιμο και είναι έτοιμη όταν αρχίσει και «πιάνει» το ρύζι στη βάση του σκεύους.
    6. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

loading...