13512-tsourekia-kordonata-tou-aki-by-moustroufitsa

Τι χρειαζόμαστε:

Μείγμα 1

  • 120 γρ. νερό
  • 120 γρ. μαγιά
  • μια χούφτα αλεύρι (από το 1 κιλό)

Μείγμα 2

  • 7 γρ. μαχλέπι
  • 5 γρ. κακουλέ
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 60 γρ. ζάχαρη

Υπόλοιπα υλικά

  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι (μια πρέζα)
  • 200 γρ. αυγά
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 κλ. αλευρι σκληρό για τσουρέκια
  • 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

    Πώς το κάνουμε:

    1. Ανακατευω τα υλικά του μείγματος 1 και τα βάζω στην ακρη.
    2. Ανακατευω τα υλικά του μείγματος 2 σε ένα μπλέντερ.
    3. Ανακατευω σε ένα μίξερ τα 100 γρ. μαργαρίνη με τα 200 ζάχαρη, προσθέτω το μέιγμα 2 μόλις αφρατέψουν προσθέτω τα αυγά, το γάλα και το μειγμα 1.
    4. Ανακατευω αλλα 2 λεπτά και βγάζω το σύρμα από το μίξερ και βάζω τον γάντζο.
    5. Προσθέτω σιγά σιγά το αλευρι και κοιτάω το μέιγμα να ξεκολάει από τα τοιχώματα. Χαμηλώνω την ταχύτητα από το μίξερ και προσθέτω σιγά σιγά τη μαργαρίνη μέχρι που να απορροφήσει το μείγμα όλη τη μαργαρίνη.
    6. Ελεγχω εαν η ζύμη είναι όσο σφιχτή πρέπει και βλέπω εάν χρειάζεται και άλλο αλευρι.
    7. Αφήνω σε ζεστό μέρος μέσα σε ένα μπολ βουτυρωμένο να διπλασιαστεί (περίπου 1 ώρα) γυρνάω από την άλλη και περιμένω να ξαναδιπλασιαστεί περίπου αλλα 30 λεπτά.
    8. Στην συνέχεια πλάθω πλεξούδες βάζω σε ένα ταψάκι, αφήνω να διπλασιαστούν ξανά περίπου 30 λεπτά και ψήνω στους 150 βαθμούς, 50 – 60 λεπτά αφού αλοίψω πρώτα με κρόκο αυγού και πασπαλίσω με αμύγδαλα.

      Λίγα μυστικά ακόμα

      Μπορεί να χρειαστεί 6-7 κουταλιές ακόμα αλεύρι,ανάλογα με το πόσο σκληρό είναι το αλέυρι που θα χρησιμοποιήσετε. Εγω έβαλα Robin Hood.
      Η συνταγή χρειάζεται πολυμίξερ και είναι του Άκη Πετρεντζίκη!

loading...