91374-thumb-600x311

Μαρτυρίες ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι υπάρχει ζωή μετά θάνατον!

Στον απόηχο της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου, η συμφιλίωση του εαυτού σας με το γεγονός ότι δεν θα το ξαναδείτε ποτέ, παίρνει πολύ χρόνο και χρειάζεται δύναμη.

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις γύρω από την απώλεια και του τι συμβαίνει μετά το θάνατο. Έχει ευρέως συζητηθεί, και οι απόψεις είναι υποκειμενικές.

Για έξι στους δέκα πενθούντες, φαίνεται ότι η κληρονομιά ενός αγαπημένου προσώπου είναι κάτι περισσότερο από αναμνήσεις και φωτογραφίες.Μπορούν ακόμα να δουν, να ακούσουν και να αισθανθούν το άτομο που έχουν χάσει.

Η επιστημονική εξήγηση ορίζει αυτό το φαινόμενο ως “μετα-πένθους παραισθήσεις» και μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των σκεπτικιστών.

Οι αναγνώστες μας μοιράστηκαν τις ιστορίες τους,για την επαφή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα πέρα από τον τάφο. Υπάρχει επιστημονική εξήγηση, ή είναι η απόδειξη ότι τα αγαπημένα πρόσωπα που χάνουμε, ποτέ πραγματικά δεν μας αφήνουν;

1. “Βλέπω έναν άντρα να περπατάει στην κρεβατοκάμαρα της γιαγιάς»

Ο πατριός μου πέθανε το 2002, όταν ο γιος μου ήταν μόνο δύο ετών. Ο γιος μου κοιμόταν στο δωμάτιο της γιαγιάς του μια φορά την εβδομάδα, όταν είχα νυχτερινή βάρδια στην δουλειά. Η γιαγιά του τον πήγαινε στην τουαλέτα ή ανέβαινε μαζί του στον επάνω όροφο για να να παίξει ο μικρός.Καθώς ήταν πλέον πέντε ετών, της ζήτησα να σταματήσει και να τον αφήσει να πηγαίνει μόνος του,γιατί είχε αρχίσει να φοβάται να πάει επάνω χωρίς εκείνη.

Κατά την παραμονή του στην γιαγιά κάποια στιγμή, μου τηλεφώνησε η μητέρα μου,λέγοντας ότι ο μικρός φοβόταν το σπίτι της. Έτσι της είπα να του πει να έρθει στο τηλέφωνο και τον ρώτησα αν έπαιζε στο υπνοδωμάτιο του θείου του, ή στο μπάνιο.

Είπε” όχι », έτσι είπα» Νομίζω ότι απλά θέλεις η γιαγιά να είναι πάντα μαζί σου ».

“Αλλά, είπε, ” Όχι μαμά, είναι όταν πάω μέχρι τις σκάλες, βλέπω έναν άντρα να περπατάει στο δωμάτιο της γιαγιάς, τον βλέπω κάθε φορά που πάω στον επάνω όροφο ».

“Το μόνο που μπορώ να υποθέσω,είναι πως είναι ο παππούς του.»

2. Νομίζω ότι θέλει να δει το μωρό μου

Γέννησα την κόρη μου την Έλενα μόλις λίγους μήνες μετά τον θάνατο της γιαγιάς μου. Εκείνη ήθελε πολύ να δει το μωρό μου. Ήταν τόσο ενθουσιασμένη! Ήταν λίγες μέρες μετά όταν ξάπλωσα στο κρεβάτι και είδα μια φιγούρα να στέκεται πάνω από την κούνια της, έτσι φυσικά άρπαξα το μωρό και έτρεξα στο δωμάτιο της μαμάς μου. Μου είπε πως ονειρευόμουν, αλλά είχα μόλις πάει για ύπνο. Η εικόνα είχε την ίδια στάση και το ύψος, με την γιαγιά μου. Έτρεξα στο δωμάτιο της μητέρας μου. Μετά, πήγα πίσω στο δωμάτιό μου για να δω αν είχε φύγει και στη γωνία του δωματίου μου κάτι λαμπύριζε, όπως λαμπυρίζει ο δρόμος μια ζεστή μέρα.

Η γιαγιά μου είχε φύγει και δεν επέστρεψε ποτέ. Νομίζω ότι ήθελε να δει το μωρό μου.

3. Ήρθε για να με διαβεβαιώσει ότι ήταν καλά.

Όταν ο ξάδελφός μου πέθανε το 1996 σε ηλικία μόλις 15 ετών, καθόμουν στο γραφείο του μπαμπά μου και άκουγα ένα τραγούδι στον υπολογιστή που μου τον θύμισε.

Άρχισα τα αναφιλητά και τότε ένιωσα δύο χέρια στους ώμους μου. Ήταν τόσο απαλά, σαν κάποιος να με παρηγορεί. Αισθάνθηκα πιο ήρεμη μετά από αυτό και τα χέρια γρήγορα εξαφανίστηκαν. Ξέρω ότι ήμουν μόνη στο δωμάτιο, έτσι μπορώ μόνο να υποθέσω ότι ήταν ο ξάδελφός μου που με βεβαίωνε ότι ήταν καλά.

4. Η συντριπτική αίσθηση της αγάπης

Είχα μία και μοναδική – αλλά όμορφη – μεταφυσική εμπειρία περίπου 20 χρόνια πριν.

Εκείνη την εποχή είχαμε ένα σκυλί που πήραμε από κουτάβι, το οποίο ονομαζόταν Σούζι και ήταν ο καλύτερος σύντροφος μου στον κόσμο. Κάναμε τα πάντα μαζί. Ένας άνθρωπος και ο σκύλος του, θα μπορούσαμε να πούμε. Θυμάμαι ότι γύρισα σπίτι από το σχολείο και η μαμά μου με φώναξε στην κουζίνα και είπε:” Λυπάμαι αλλά η Σούζι πέθανε σήμερα». Η μαμά μου γύρισε από την δουλειά και την βρήκε δίπλα στην πόρτα του υπνοδωματίου μου, την οποία είχε γρατζουνίσει η Σούζι προσπαθώντας να μπει στο δωμάτιό μου. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ,είναι ότι ήθελε να πεθάνει στο κρεβάτι μου όπου πάντα ένιωθε άνετα. Πήγα στο κρεβάτι εκείνο το βράδυ και τελικά αποκοιμήθηκα. Ξυπνήσα αργότερα από τον ήχο της πόρτας μου και ξαφνικά η Σούζι πήδηξε πάνω στην άκρη του κρεβατιού. Μπορούσα να την αισθανθώ πραγματικά καθώς γύριζε γύρω γύρω προσπαθώντας να βολευτεί. Είμαι σίγουρος ότι δεν ονειρευόμουν, επειδή κοίταξα πάνω από το ρολόι που έλεγε δύο. Δεν φοβήθηκα καθόλου, απλώς με κατέκλυσε μια συντριπτική αίσθηση αγάπης. Είπα “καληνύχτα», σκεπάστηκα και κοιμήθηκα. Ποτέ δεν την αισθάνθηκα ξανά. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως ήρθε να πει αντίο και να πάρει τον τελευταίο της υπνάκο στην άκρη του κρεβατιού μου.

5. Η φίλη μου, μου φανερώθηκε

Η φίλη μου πέθανε σε πυρκαγιά, όταν το σπίτι των γονιών της κάηκε και εμφανίστηκε δύο συνεχόμενες νύχτες στο δωμάτιό μου, μία εβδομάδα αργότερα.

6. Τον είδα να περνάει μετά τον θάνατό του, κρατώντας το σκύλο του

Ένας φίλος πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Λίγους μήνες αργότερα, ενώ έπινα μια μπύρα σε ένα μπαράκι, μόλις 50 μέτρα από το σπίτι όπου βρέθηκε νεκρός, κοιτούσα έξω από την γυάλινη πόρτα. Είδα το σκυλί του να περνάει και αμέσως σκέφτηκα “αυτό είναι το σκυλί του!». Μαντέψτε!Ναι, το σκυλί το κράταγε ο νεκρός φίλος μου. Περπατούσε πίσω από τον σκύλο και κοίταζε στο μπαράκι χαμογελώντας. Όχι, δεν ήμουν μεθυσμένος και ναι, ήταν αυτός!

7. Κάποιος με παρακολουθεί

Ήταν περισσότερο μια παρουσία παρά παραίσθηση. Ήμουν πολύ άρρωστος και είχα αναπνευστικά προβλήματα. Η μαμά μου δεν ανησύχησε.Όταν πήγε στην κρεβατοκάμαρά της, εξακολουθούσα να αισθάνομαι πως κάποιος στέκεται στην άκρη του κρεβατιού μου και με παρακολουθεί.Αντί να φοβηθώ, ένιωθα ζεστός και ασφαλής και για κάποιο λόγο νόμιζα ότι ήταν η γιαγιά μου.

8. Ξύπνησα από έναν δυνατό θόρυβο

Την επόμενη μέρα από τον θάνατο του πατέρα μου, πέθανε στις 25 Δεκεμβρίου του 2002, ήμουν στο κρεβάτι και περίπου κατά τις τρεις ξύπνησα από έναν δυνατό θόρυβο και στην αρχή, νόμιζα ότι κάποιος διέρρηξε το σπίτι. Σηκώθηκα να κοιτάξω και βρήκα ένα καθρέφτη και το ποτηράκι της οδοντόβουρτσας, πεσμένα στο χαλί. Δεν υπάρχει τρόπος να έπεσαν από το περβάζι του παραθύρου στο μπάνιο μόνα τους και να πετάχτηκαν 3 μέτρα μακριά. Ο μόνος λόγος που θα μπορούσα να σκεφτώ, ήταν ότι ήταν ο πατέρας μου που ήταν ακόμα μαζί μου και με πρόσεχε!

Πηγή:singleparent