Το Θαύμα της Ιατρικής. Δείτε τη Νέα Εφεύρεση που Κλείνει και τις πιο Δύσκολες Πληγές μέσα σε 1 Λεπτό

Απίστευτο κι όμως πραγματικό…

Μία νέα συσκευή που μοιάζει με πιστόλι μπορεί να εκτυπώσει τρισδιάστατα τρία στρώματα δέρματος για να κλείσει ακόμα και τις πιο σοβαρές πληγές σε λιγότερο από δύο λεπτά.

Εγκαύματα και βαθιά κοψίματα συνήθως αντιμετωπίζονται με μεταμοσχεύσεις δέρματος, αλλά η διαδικασία αυτή έχει πολλά μειονεκτήματα, όπως απορρίψεις μοσχευμάτων και έλλειψη ιστών.

Η νέα συσκευή που αναπτύχθηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τορόντο δεν είναι ο πρώτος τρισδιάστατος εκτυπωτής για το δέρμα, αλλά η ομάδα πιστεύει πως είναι ο πιο φορητός και αποδοτικός μέχρι σήμερα.

Οι ερευνητές έδειξαν πως το ‘όπλο’ τους μπορεί να επισκευάσει βαθιές πληγές σε ζώα, αφήνοντας ελπίδες πως κάποια μέρα μπορεί να αντιμετωπίζουμε έτσι τα τραύματα σε ανθρώπους.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και έχει εκπληκτική ικανότητα να θεραπεύεται μόνο του αλλά τα μεγάλα τραύματα χρειάζονται πολύ χρόνο.

Όπως και ένα όπλο για κόλλα, η συσκευή απλά κυλάει πάνω στην πληγή και αφήνει ένα τζελ που γεμίζει την πληγή. Ο εκτυπωτής είναι λίγο μεγαλύτερος από φάκελο και ζυγίζει περίπου 1 κιλό.

credit ΠΗΓΗ